LOGGA IN
OM ROTBYGD


Berättartävlingen Glappet

Stort grattis till klass 2, Skogsgårdsskolan i Ronneby  - förstaprisvinnare i Berättartävlingen Glappet!

Första pris går till berättelsen: 

Att vara ung förr och nu skriven av klass 2 på Skogsgårdsskolan i Ronneby. Priset är 3 000 kr till klasskassan. Tävlingens yngsta deltagare har gått mycket grundligt tillväga och har i nära samarbete med 13 seniorer skapat en innehållsrik och fantasieggande berättelse om skillnaden mellan att vara ung förr och nu.

Andra pris i tävlingen går till klass 5 Vilboksskolan Olofström och berättelsen “Teknikspanarna” skriven av författarteamet Markus, Albin, Hannah och Simon. De har tillsammans med 80-åringen Nils utforskat teknik i vardagen och sett skillnaderna mellan 1950-tal och idag. Historien är skriven med en underfundig berättarteknik där läsaren får följa utvecklingen. Priset är biobiljetter till hela klassen plus till den eller de seniorer som har deltagit i klassens arbete.

Juryns kommentar:
 
Det har varit en mycket svår uppgift att välja ut vinnare i berättartävlingen. Vi drömde om att det skulle bli en varierad samling tävlingsberättelser och våra förväntningar överträffades med råge. Allt från faktarika rapporter till ren skönlitteratur har laddats upp på Rotbygd.se. Nu vet vi mer om hur det är att vara ung nu och hur det var förr. Tack för era bidrag - och fortsätt att skriva!
 
Redaktionen för Rotbygd.se tackar alla som medverkat i tävlingen. 
 
 

OM TÄVLINGEN

Vill du och din klass vara med och minska glappet mellan gammal och ung? Var då med i en spännande tävling, där unga och gamla skriver historia tillsammans. I potten ligger 3 000 kronor och andra finfina priser.

Nu kan du och dina klasskamrater vara med i Rotbygds och BLT:s tävling med syfte att minska glappet mellan generationerna och visa hur det är att vara ung. Både då och nu.

  Ni tävlar i berättande som par, lag eller en hel skolklass. Till hjälp har ni Internet och en eller flera lite äldre personer. Tillsammans diskuterar ni och skapar sedan en eller flera berättelser i text och bild och publicerar dem  sedan här på Rotbygd.se. 

   Historierna kan handla om många olika saker. Hur det är och hur det var därhemma och i skolan, om kompisar, kläder och nöjen, intressen och drömmar. Kärlek och förälskelse. De kan vara knutna till en viss ort, likväl som de kan skildra en musik-, idrotts- eller annan förening. Denna sida är visad 8225 gånger.