LOGGA IN
OM ROTBYGD

Många järn i elden

Ebbamåla bruk är ett industriminne och välbevarat exempel på den stora industriella revolutionen i det svenska samhället. Idag var det visning av bruket och dags att åka tillbaka i tiden. När det stängde igen på 1960:talet spikade man igen dörrarna och gick sonika därifrån. Alltså fanns det mesta kvar när Anders med frugan kom och köpte det. De skulle ha det till lagerutrymme för sina importerade italienska lampor men när de upptäckte vad de köpt började de tänka om. Visningen började med filmvisning i gjuteribyggnaden. 

Säg hej till Anders. Svidad i blåblus, keps med bruksnamn och en unikabox. (Inte med på bilden.)

Filmtajm. Kistorna som står under filmduken var de som grundarna August och Johanna Sandberg hade med sig på sin återresa från Amerikat. (En parentes för den uppmärksamme är att killen till vänster verkar ha fått en grym idé med tanke på lampan.)

Hämtat från STF:s blogg.

Sveriges svenskaste jobb utlystes av STF sent på våren. Jobbet gick ut på att under 60 dagar resa runt i Sverige och upptäcka landet och sedan visa upp allt för alla nyfikna svenskar på internet.

Jag och många andra ansökte till jobbet genom att lägga upp en film på youtube och textmeddelanden på twitter. Och det var jag som vann, Calle alltså.

På nationaldagen började resan från Stockholms central. Sedan åkte Filip och jag runt och turistade i Sverige. Filip var min ständiga följeslagare, idéspruta och filmare. Min Samwise med kamera.

Du kan fortfarande följa vår resa på den här bloggen. Vi dokumenterade alla våra hållplatser med filmer, bilder och texter. Du kan också se vilka platser vi besökte på den karta som uppdaterades dagligen under vår resa.

Hej hej/Calle

 Denna sida är visad 2626 gånger.

Visa karta

Denna berättelse är skapad av:
Ola Hallqvist, 2013-08-15
Redigerad, 2013-08-22

Mer info:
Ebbamåla Bruk