LOGGA IN
OM ROTBYGD

Bredasjön

Den vackra festplatsen vid sjön.

En av de vackraste festplatserna i Karlskrona kommun är Bredasjön. Dansbanan ligger vackert belägen vid en sjö bland björkar.

I början på 1930-talet byggde idrottsklubben Hellas en lokal för att träna brottning. Virket till denna lokal togs dels från Tallbacken och Bredasjön, lokalen blev sedermera kaffestuga. Medlemmarna bestämde sig 1933 för att bygga en dansbana. Den byggdes runt en björk och stod färdig 1934.
Många kända svenska artister har uppträtt i Bredasjön, här ett axplock: Alice Babs, Edvard Persson, Lasse Dahlkvist, Sarah Leander, John Botvid och givetvis Snoddas.
Regnet hindrade oss inte från att åka till Bredasjön och dansa. Jag minns en lördag, säger Kerstin Isgren. Trots att vi var tveksamma passade vi på att ge oss iväg mellan regnskurarna. När vi hade kommit fram började det återigen att regna så publiken svek naturligtvis, vi var 23 personer inklusive orkestern den kvällen. Orkestern presenterade sig och sa:
- Vi heter Mats Elmes och vi ska spela dansmusik hela kvällen för "alla 16". Trots lite publik hade vi roligt vi som var där.Denna sida är visad 2813 gånger.

Visa karta

Denna berättelse är skapad av:
Kerstin Isgren, 2013-09-05
Redigerad, 2013-09-09 11:19:10