LOGGA IN
OM ROTBYGD

Pinamackorna from audiola / Ola Hallqvist on Vimeo.

Pinamackorna

Vandrande stad - H​istorier längs muren

Pinamackorna är en fri teater-/dans-/performancegrupp från Karlskrona. Sommaren 2012 gjorde de Vandrande stad - Historier längs muren. Föreställningen som blandade dans, musik och teater var en alternativ stadsvandring och byggde på historier och skrönor från Karlskrona. Under spelet följdes aktörer och publik åt från Bastion Aurora i öster och till platsen för den gamla varvsteatern i väster. 

Så här beskrev Pinamackorna själva sin föreställning:
”Vår vandringsföreställning kommer att följa en karta som inte bara pekar ut stadens sevärdheter och pampiga världsarv, utan en karta som också är fylld med småprat, skvaller, urbana myter, lokala tokstollar och ”vanliga” människor som pratar om sitt förhållande till Karlskrona. Vi vill höra människor som berättar sin historia, för vi tror att dessa historier formar stadens själ.”

Här kan du ta del av föreställningen Vandrande stad - Historier längs muren i form av ett ljudlagt bildspel. Upplev de 14 scenerna från i vilken ordning du vill.

Pinamackorna består av: Emelie Trössö, Anna Johansson och Emma Nordanfors. I föreställningen medverkade också Peter Larsson, Rebecca Yates och Sara Jefta.

Mer om PinamackornaDenna sida är visad 6966 gånger.